T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEYKOZ - Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

                         ÇAVUŞBAŞI ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ TARİHÇESİ

                Doğa ile iç içe olan Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi her katı 3900 m² olmak üzere iki katlı metruk bir bina iken, İl Özel İdaresi tarafından üç katlı olarak yeniden yapılmış olup 1500 m²  okul bahçemiz mevcuttur. İnşaatına 2011 yılında başlanan bina 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında İmam-Hatip Lisesi ve İmam-Hatip Ortaokulu olarak eğitime başlamıştır. Okulda Fizik Laboratuarı, Kimya Laboratuarı, Biyoloji Laboratuarı, Görsel Sanatlar Sınıfı, Kız Öğrenci Mescidi, Erkek Öğrenci Mescidi, Yüz Elli Kişilik Konferans Salonu, Güreş Salonu ve Kütüphane bölümleri mevcuttur. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında okul ikiye ayrılmış ve ortaokul müstakil müdürlük olarak eğitime devam etmektedir.

             Okul Müdürlüğü sırasıyla Bekir Sıtkı TERZİ, Muharrem ATICI, Enver Gedikoğlu, Abdullah TÜTER, Enver GEDİKOĞLU, Osman KARATAŞ, Önder KILIÇ  Ve halen  Bayram SAVAŞ tarafından icra edilmektedir.

            Örgün öğretimin yanı sıra, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hafta sonları İmam Hatip Lisesi Açık Öğretim programı da yürütülmektedir. Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi Programımızda her kademeden öğrencimiz bulunmakta ve halen yüzün üzerinde kayıtlı öğrenci devam etmektedir.

Öğrencilerimizin üniversite kazanma başarısı yüksek olmakla beraber her geçen yıl artış göstermektedir. Başta İlahiyat fakülteleri olmak üzere hemen her bölüm öğrencilerimiz tarafından tercih edilebilmektedir.

Okulumuz temizliğiyle dikkat çekmekte olup Beyaz Bayrak almaya hak kazanmıştır. Aynı zamanda; Okulum Temiz, Sıfır Atık projeleri daimi olarak yürütülmektedir. Buna ek olarak öğrenci devamsızlıklarının azaltılması konusunda yapılan çalışmalar neticesinde "Öğrenci Dostu Okul" ödülüne layık görülmüştür.

Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi halen 3 idareci, 26 Öğretmen ve 4 Personel ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.05.2020 - Güncelleme: 04.11.2022 14:14 - Görüntülenme: 769
  Beğen | 0  kişi beğendi