Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi

Çubuklu, Vatan Cd. No2, 34805 Beykoz/İstanbul
Vizyon
Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizi en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
İNGİLİZCE - ARAPÇA
Ulaşım
Okulumuza 11ÇB, 20, 15ÇB ve 15KÇ numaralı Veya Kavacık Merkezden Geçen Otobüslerle veya Kavacık Mihrabat otübüs durağında inip opetin önündeki ışıklardan sola içeri girdikten sonra ortalama 5-7 dakika içinde okula ulaşabilirsiniz. Ayrıca 15 ŞN Otobüsleri ile Okulumuza 50 Metre Mesafede bulunan Atatürk İlkokulu durağında inerekte Ulaşabilirsiniz.
Servis Bilgisi
Çavuşbaşından Mahalle Muhtarlıkları (Baklacı muhtarlık ve Fazilet Camii, Fatih müzellef, Çengeldere Muhtarlık, Yavuz Selim Mah Camii) önünden Haftaiçi Her Gün 08.20´de Ücretsiz Okul Servisimiz Vardır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz 02.10.2023 Tarihinden İtibaren Kavacık Atatürk İlköğretim Okulun Bahçesinde Bulunan Çelik konstrüksiyonlu Binasında Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim Öğretime Devam Ediyor.
6 Km
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz Mahalli Bir Lise Olduğundan Okul Puanına Göre Öğrenci Kabul Etmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Bu Yıl Bir Tıp Fakültesi (Recep Tayyp Erdoğan Ünv. ve Kocaeli İlahiyat Fak. başta olmak üzere Mezun Öğrencilerimiz Devlet ve Özel Ünüversitelerde Eğitim Görmektedir.
Futbol - Basketbol - Voleybol - Hentbol - Güreş- Masa Tenisi
Tübitak 4006 ve Diğer Projeler
Diğer Hususlar
Okulumuz 02.10.2023 Tarihinden İtibaren Kavacık Atatürk İlköğretim Okulun Bahçesinde Bulunan Çelik konstrüksiyonlu Binasında Çavuşbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi Olarak Eğitim Öğretime Devam Ediyor.